24 Aralık 2009 Perşembe

susamlı tuzlu simitçikler


harika bir tuzluyla tanıştırmak istiyorum sizi.çayın en güzel arkadaşı.ağızda öyle güzel dağılıyorki.birde mahlep sevdalısıysanız benim gibi,işte bu sizin tarifiniz demektir.
malzemeler:
*125 gr margarin(oda sıcaklığında erimiş olmalı.ben becel kullanıyorum)
*yarım çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz(silme)
*2 tatlı kaşığı mahlep(silme)
*1 yumurta(akı üzeri için ayrılacak)
*kabartma tozu
*aldığı kadar un(yaklaşık olarak 200ml lik su bardağı ile 2 su bardağı+4 yemek kaşığı un kullandım)
üzeri için:susam
un ve yumurta akı hariç tüm malzemeleri karıştırın.unu azar azar ekleyip,ele yapışmayacak kıvamda bir hamur oluşturun,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapalım.yaptığımız rulonun iki ucunu birleştirelim.önce çırpılmış yumurta akına sonra susama bulayalım.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder